POSLE EVROVIZIJE SE NAŠLA NA UDARU ZBOG 3 POENA SRBIJI: Evo kako danas IZGLEDA ŽENA koja je HARALA Balkanom
Pevačica, Foto: electroteam/YouTube Printscreen

nekad i sad

POSLE EVROVIZIJE SE NAŠLA NA UDARU ZBOG 3 POENA SRBIJI: Evo kako danas IZGLEDA ŽENA koja je HARALA Balkanom

Jedna od najvećih zvezda devedesetih oglasila se nakon negativnih reakcija zbog načina na koji je glasao hrvatski žiri na 68. Evroviziji

Objavljeno:

Evrovizija, koja je prošle nedelje održana po 68. put, ove godine je bila praćena brojnim kontroverzama i skandalima.

U Malmeu, gde je organizovana, sve vreme su muzičko takmičenje pratili protesti zbog učešća Izraela u jeku napada na Pojas Gaze, dok je svojevremeno Rusija isključena s Evrovizije zbog rata u Ukrajini, zatim je diskvalifikovan predstavnik Holandije Jost Klajn, a pobedu je odnela Švajcarska iako je Hrvatska bila ubedljivi favorit mesecima.

Predstavnici Srbije, Hrvatske i Slovenije bili su skladan trio koji bio u sjajnim odnosima i bez bilo kakvih trzavica, a Srbija je Bejbi Lazanji, predstavniku Hrvatske, dala maksimalna 24 poena – po 12 od žirija i publike.

Hrvatska pevačica Ivana Vrdoljak Vana, rođena Ranilović
Hrvatska pevačica Ivana Vrdoljak Vana, rođena Ranilovićfoto: MM22, Youtube Printscreen

S druge strane, hrvatski žiri dao je našoj Teja Dori samo tri boda, što je naišlo na negativnu reakciju u Hrvatskoj, a do sad se oglasila samo Ivana Vrdoljak, poznatija kao Vana.

– U Hrvatskom žiriju za ovogodišnje Evrovizije je bilo pet osoba. Svako od nas je glasao zasebno – po svojoj savesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije nimalo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova – poručila je ona na Instagramu.

Vana
foto: vanna_music, Instagram

Gde je Vana danas?

Hrvatska pevačica Ivana Vrdoljak Vana, rođena Ranilović, svojevremeno je bila jedna od najvećih zvezda na prostoru bivše Jugoslavije. Ona je najpre bila deo grupe Electro Team, odnosno E.T, s kojom je objavila četiri albuma, a potom se uputila u solo karijeru, tokom koje je izdala osam studijskih albuma, poslednji 2007. godine.

Neke od pesama koje su ostale upamćene u njenoj samostalnoj karijeri su "Sjaj", "Ledeno doba", "24 sata", "Ispod istog neba"… Iako je otpevala mnogo hitova, nesumnjivo najveći na našim prostorima je pesma grupe E.T. "Tek je 12 sati", koji se i danas često sluša u klubovima.

Bila je velika zvezda devedesetih, a potom je 2001. predstavljala Hrvatsku na Evroviziji pesmom "Strune ljubavi", koju je otpevala na engleskom jeziku i na kraju je zauzela 10 mesto, sa 42 osvojena poena.

Vana je od početka karijere bila među zvezdama koje ne eksponiraju svoju privatnost, ali je poznato da je od 1998. njen suprug poznati producent Andrija Vrdoljak. S njim je dobila dvoje dece – ćerku Janu i sina Luku.

Ona je i dalje u svetu muzike, a aktivna je na društvenim mrežama, pa njeni fanovi imaju često priliku da vide kako ona izgleda danas.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Glossy/T.S.R/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.